www.magicjozo.com

nedjelja, 27. siječnja 2008.

Fakirski krevet!


Nakon kraće stanke, poznati hrvatski iluzionist Josip Ciganović nastavio je s izvođenjem pogibeljnih mađioničarskih trikova, ponovno u svojoj Vili Magic u Đakovu. U najnovijem se performanceu odlučio za poznati "Fakirski krevet" u kojem je, na samo sebi znani način, preživio ležanje na 25 centimetara dugim željeznim šiljcima, pritisnut na golim prsima prednjim kotačima kombija! Trik Fakirski krevet izveo je svojevremeno i kontraverzni David Blaine; kad može on, kaže Ciganović, mogu i ja! I, nije se prevario!
Za izvođenje trika Ciganoviću hladnoća veljačkog jutra smetala nije; za točku se zagrijavao - bos hodajući po slomljenoj hrpi stakla! Prehodavši ga, ponovno na samo sebi znanu 'caku', bez ogrebotine na bosim tabanima. Uspješno prošavši hod po 'sagu od razbijenog stakla', Ciganović je niskoj temperaturi nastavio prkositi skinuvši gornji dio žutog kombinezona. Golim leđima legao je na 'fakirski krevet' bez ijednog jauka ili bolne grimase na licu. Napetost je još više porasla kada je zabrujao motor njegovoga kombija kojeg je vozač prednjim kotačima 'natjerao' na prsa 'spavača' u fakirskom krevetu. Teret kombija na prsima i šiljke pod leđima iluzionist je u idućim, činilo se, kao godina dugim trenucima, izdržao u tišini, bez riječi i bolnog uzdaha, a onda rukom mahnuo vozaču da potjera vozilo natrag.
Iz fakirskog kreveta ustao je poput čigre; umjesto njega, bolni grč na licu imali su vozač, pomagač i promatrači, gledajući to. No, to ne znači da ovaj trik i vi pokušate.

"Saznaj više!"Autor teksta - S.ŽUPAN (Glas Slavonije)