subota, 2. veljače 2008.

Mađioničar tiskao kune

JOSIPU CIGANOVIĆU ZBOG MAĐIONIČARSKOG TRIKA POLICIJA PONOVNO POKUCALA NA VRATA!!!




... Po treći put u samo četiri godine đakovački iluzionist Josip Ciganović ponovno je, zbog svojih mađioničarskih trikova, završio na policiji. Njemu su prekjučer policijski službenici pokucali na vrata, nakon što je toga dana u tisku osvanulo da je Ciganović za mađioničarske svrhe 'naštancao' 3-4 milijuna 'magic kuna'. 'Tiskao' ih je, kaže za potrebe kupovine glasova na skorašnjim izborima jer se i on, poručio je tada, želi uključiti u kampanju i ironizirati predizbornu utrku političara i na svoj, mađioničarski način ukazati na mito i korupciju u društvu. Policija mu je prekjučer oduzela sve 'novčanice' u 'apoenima' od 100 i 200 'magic kuna', kao i opremu na kojima su tiskane. Iluzionist je potom završio u Policijskoj postaji gdje su 'novčanice' prebrojane, a slijedi im slanje na vještačenje.
Ciganović kaže kako je tom prilikom izbrojano nešto više od 4 milijuna 'magic kuna'. - Na svakoj 'novčanici', na čak 8 mjesta, stoji da je riječ o 'novcu' samo za mađioničarske svrhe što u svijetu nije ama baš nikakva rijetkost, kaže Ciganović. Pokazuje buntove 'novčanica' od 'jednog dolara', također, za mađioničarske svrhe, koje je, kaže, svojevremeno kupio u Somboru - "Na tim 'dolarima' nema ni upola upozorenja da je riječ o 'novčanicama' za iluzionističke svrhe kao na mojima, pa mi to policija nije oduzela, a moje 'magic kune' jest, kaže iluzionist.
Policija s odobravanjem nije primila ni mađioničareve najave da će uoči izbora u središtu Đakova izvesti točku prolaska kroz zid neke banke, a kako bi, kaže Ciganović, "došao do još novca za kupovinu glasova birača".
- U policiji su mi rekli da bi to bilo kazneno djelo. A, kako to može biti kazneno djelo ako ja tu točku izvedem uz pristanak neke banke koja bi to shvatila kao dobru reklamu za sebe?!", kaže Ciganović, dodajući da od trika neće odustati.


"Saznaj više!!!"

Vesna Kaselj – Večernji list