www.magicjozo.com

nedjelja, 6. travnja 2008.

Drago PlečkoNa ovogodišnjem Istrakonu 2008, odmah nakon završetka svečanog programa, u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma, svoje predavanje održaće i mr. Drago Plečko, sa naslovom „Tajna svetog Grala".

Simbolika svetog Grala i bezbrojne verzije koje ga prate i koje su odigrale važnu ulogu u održanju kršćanske mitologije imaju daleko dublju osnovu koja zadire i u razdoblje prije Sumera. Naime, tajna sv. Grala jest u Zvuku, onome koji, kada ga um slijedi dolazi do samog Izvora i koji se nalazi u atomima, ne samo ljudskog tijela već svih atoma Svemira od trenutka Big Banga ili drugog oblika nastajanja Svemira.

Kako dokazati da se doista radi o zvuku i da ima toliku važnost? Mora zadovoljiti dva kriterija: da se nalazi prikriven u svim jezicima svijeta koje je "Bog pomiješao" i da je značenje istog u svakom od njih vezano uz same temelje doživljaja bazične egzistencije. Svrha je ovog izlaganja pokazati koji je to Zvuk, kako se i u kojim jezicima krije, te što je njegova konačna i prava uloga.