subota, 5. travnja 2008.

Antonija šola i Josip Ciganović

Antonija Šola




Antonija Šola je poznata hrvatska glumica, tekstopisac i pjevačica.

Poznata po ulogi Tine Bauer u RTL-ovoj sapunici "Zabranjena ljubav". Autorica je teksta za naslovnu špicu te sapunice pod nazivom Zovem da ti čujem glas. Pisala je pjesme za Tonija Cetinskog i Tošu Proeskog. Nastupa na Dori 2007. sa pjesmom Neka bude zauvijek s kojom prolazi nezapaženo. Ali već godinu dana kasnije 2008. godine pjesma Gdje je srce tu je dom biva proglašenom 2. najboljom na Dori s jednakim brojem osvojenih glasova kao i pobjednička pjesma ali manjem broja glasova od stručnog žirija radi čega je i bila druga a ne prva.

Apsolventica je na Hrvatskim studijima, smjer sociologija.

Inače se jako ističe po humanitarnom radu na svim mogućim poljima te je dobila kao vrlo mlada nagradu za humanost "Majka Tereza". To priznanje prikazuje da je Antonija ne samo fizički atraktivna po izgledu već i jako dobra i kvalitetna osoba sa puno pozitivnih osobina koje mnogima mogu služiti kao primjer. 6. veljače 2008. je održana premijera njenog novog video spota za pjesmu Zabranjena pjesma.

Ekskluzivno zvijezde.info donosi za svoje posjetitelje pjesmu koju pjevaju Antonija Šola i Danilo Vukčević u RTL-ovoj TV seriji Zabranjena Ljubav pod nazivom Usne na Usne.

Antonija Šola je 2008. godine nastupila na Hrvatskom Radijskom festivalu sa jako dobrom i izražajnom pjesmom Nebu pod oblak koju je posvetila svom dragom nažalost preminulom prijatelju Toši Proeskom.