četvrtak, 3. travnja 2008.

JOHN ANTHONY WEST i POZNATI HRVATSKI MAĐIONIČAR



JOHN ANTHONY WEST je pisac i nezavisni Egiptolog, koji proučava i piše o drevnom Egiptu već više od 30 godina. Rođen je u New Yorku, a najpoznatije objavljene knjige su mu: „The Traveler's Key to Ancient Egypt", „Serpent in the Sky: The High Wisdom of Ancient Egypt", te „The Case for Astrology" od kojih nažalost nijedna nije prevedena na hrvatski jezik.

Osim toga autor je brojnih romana i kratkih priča, od kojih su neka njegova literalna djela realizirana u kazalištu, na radiju i televiziji. Piše članke, eseje i kritike za „New York Times Book Review", „Conde Nast's Traveler", kao i za druge generalne i specijalizirane novine i magazine, u Americi i svijetu.

U svojoj knjizi „The Case for Astrology", West predstavlja nezaobilazne dokaze koji dokazuju astrološke premise: korelaciju između događaja na nebu i onih na zemlji, a ta korelacija postoji i između ljudskog karaktera i pozicije nebeskih planeta, u trenutku rođenja.

Dobitnik je EMMY nagrade 1993 godine za njegov NBC dokumentarac „The Mystery of the Sphinx", u kojem sudjeluje i mega poznati glumac, Charlton Heston. Smatra se da je taj dokumentarac pogledalo preko 30 miliona ljudi, kao i da je izazvao burne internacionalne akademske rasprave.

West je postavio hipotezu da su stari Egipćani poznavali neka znanja civilizacije koja seže unatrag do 36000 godina prije Krista. U suradnji sa geologom dr. Robert M. Schochom, na kongresu geologa u San Antoniju, daje čovječanstvu čvrst dokaz da je velika Sfinga, mnogo starija od 2500 godina prije Krista, kako to službena arheologija tvrdi. To je uradio dokazavši uticaj vodene erozije na samu Sfingu. Njegova otkrića pružaju prve dokaze, da je neka starija i naprednija civilizacija od naše, uticala na razvoj civilizacije u dolini Nila.

John Anthony West je danas vodeći autoritet i glavni predstavnik „simboličke" škole egiptologije, koja je alternativna interpretacija drevne egipatske kulture, a koju je zasnovao francuski mislilac i filozof R.A. Schwaller de Lubicz (1891-1962). U „Simbolističkom" pogledu, egipatska arheologija i umjetnost nam otkrivaju mnogo, mnogo više, nego što to konvencionalna Egiptologija pretpostavlja.

Trenutno, John Anthony West, u suradnji sa dr. Robert M. Schochom, radi na knjizi o Velikoj Sfingi, zbog koje i je zadobio svjetsku slavu.

ZAJEDNO SMO BILI GOSTI NA ISTRAKONU 2008 !!!